Andrew Cope voegt zich bij Fleetondemand als uitvoerend voorzitter

Fleetondemand is erg verheugd om Andrew Cope bij het bedrijf te verwelkomen als uitvoerend voorzitter. Door een alliantie te vormen tussen twee van de meest prestigieuze ondernemersnamen in de vlootindustrie, verwachten we de snelle groei die Fleetondemand in de nabije toekomst zal gaan maken, volledig te kunnen opvangen.

Deze benoeming vond plaats na een deal met British Growth Fund (BGF) die een minderheidsbelang in het bedrijf verwierf door middel van een investering van £5 miljoen.

“Na onze recente investering was de oprichting van een directie van wereldklasse essentieel voor onze strategie. Andrew heeft een ongeëvenaard trackrecord in zijn vakgebied en we zijn ongelooflijk enthousiast over de samenwerking met hem om het toekomstige succes van ons bedrijf te stimuleren.”

“Met de steun van BGF en Andrew zullen we de productontwikkeling kunnen versnellen, onze verkoopstrategie in het VK accelereren en de rest van de Europese markt betreden in 2020. Het is een enorm opwindende tijd voor het bedrijf en we kijken allemaal uit naar samenwerken om het groeipotentieel van het bedrijf de komende drie jaar te verwezenlijken.” – Justin Whitston, Chief Executive van Fleetondemand.

Onze CEO Justin Whitson is tevens een prominent figuur in de ontwikkeling van fleet services binnen het VK. Na de oprichting van Nexus Vehicle Rental in 2000, richtte Justin zijn bedrijf op als de grootste onafhankelijke aanbieder van B2B-autoverhuur in het VK. Justin zet zijn blik verder door Fleetondemand op te richten en Mobilleo te ontwikkelen, de eerste in zijn soort in B2B Mobility as a Service.

“Soms duiken er af en toe kansen op waar je bij betrokken moet zijn. Voor mij was de vraag om te investeren in en deel uit te maken van het FOD-verhaal na de recente investering van BFG één van die momenten.”

“Na Justin al jaren te kennen en met belangstelling & bewondering naar de ontwikkeling van het bedrijf te kijken, was de kans om Executive Chairman te worden op dit baanbrekende moment in de geschiedenis van het bedrijf, vooral met de recente lancering van het Mobilleo-platform, een ware eer.” – Andrew Cope.

Andrew heeft onmiskenbaar veel ervaring binnen de vlootindustrie, aangezien hij de drijvende kracht was achter de groei en de buy-outs van bedrijven zoals Zenith tussen 2003/2014 en FMG in 2015 aan Redde Plc een paar maanden nadat hij ze zelf had uitgekocht. Bovendien hielp Andrew in 2015 bij de investering van Essential Fleet-services in Endless om ze later in 2017 samen te voegen tot Go Plant.

De combinatie van deze twee vooruitstrevende geesten tot één Mobility as a Service-initiatief voorspelt een veelbelovende toekomst voor zowel Fleetondemand als Mobilleo.

Top