Fleetondemand neemt voertuigmanagementspecialist FleetEurope over

Fleetondemand heeft de strategische acquisitie van het in Buckinghamshire gevestigde FleetEurope afgerond.

De belangrijke deal werd gefinancierd door onze huidige langetermijninvesteringspartner BGF, die een minderheidsbelang verwierf in Fleetondemand na een investering van £5 miljoen vorig jaar. BGF, de meest actieve investeerder in het VK en Ierland, heeft sinds zijn oprichting in 2011 meer dan £2 miljard geïnvesteerd in meer dan 285 groeiende bedrijven.

Met deze laatste acquisitie zal Fleetondemand de groei van onze Mobility as a Service-oplossingen (MaaS) binnen de autoverhuursector versnellen via onze marktleidende Mobilleo-applicatie aan FleetEurope’s lang gevestigde, blue-chip klantenbestand.

Het gecombineerde bedrijf zal een krachtige suite van MaaS-technologieoplossingen en -diensten bieden aan Britse en internationale bedrijven, naast het consolideren van bestaande leverancierspartnerschappen met de belangrijkste autoverhuurbedrijven in het VK en een breed scala aan lokale, regionale en gespecialiseerde verhuurleveranciers.

Klanten zullen toegang hebben tot het grootste wagenpark in het VK met meer dan 600.000 voertuigen vanuit 2.200 vestigingen in het hele land, met behulp van de nieuwste versie van Fleetondemand’s autoverhuurplatform. Het bekroonde systeem maakt momenteel 320.000 verhuurtransacties per jaar voor 19.000 individuele gebruikers mogelijk.

De gecombineerde activiteiten zullen worden geleid door een ervaren raad van bestuur, bestaande uit onder meer de CEO van Fleetondemand, Justin Whitston, niet-uitvoerende voorzitter Andrew Cope, CFO Nicola Sharp, operationeel directeur Matthew Heald en FleetEurope’s COO Joe Howick.

De huidige voorzitter en oprichter van FleetEurope, John Yarroll, zal met pensioen gaan na 25 jaar succesvol management en groei van het bedrijf.

Justin Whitston: “Het samenbrengen van de twee bedrijven was een gemakkelijke beslissing in ons agressieve groeiplan. FleetEurope is sinds 2012 een belangrijke zakenpartner en is de afgelopen jaren steeds sterker geworden onder leiding van Joe Howick en zijn ervaren managementteam.”

“Beide bedrijven delen ook zeer vergelijkbare kernfilosofieën en -culturen en staan ​​bekend om het leveren van de beste klantenservice en toonaangevende technologie. Deze acquisitie was volkomen logisch, waardoor we onze bestaande samenwerking konden versterken en onze ambitieuze groeiplannen konden voeden.”

Joe Howick voegde toe: “Deze nieuwe samenwerking met Fleetondemand is een uiterst positieve zet die ons bestaande serviceaanbod aan klanten zal verbeteren. We ervaren een groeiende vraag naar een allesomvattende mobiliteitsoplossing waarmee klanten naast autohuur verschillende soorten vervoer kunnen boeken.”

“Onze klanten hebben nu toegang tot Mobilleo, het revolutionaire MaaS-technologieplatform van Fleetondemand dat alle vormen van zakenreizen samenbrengt in één enkele toepassing, waaronder autoverhuur, vluchten, treinen, veerboten, taxi’s, autodelen, hotels, luchthavenlounges en meer.”

“We zijn erg enthousiast over deze nieuwe samenwerking. Onze belangrijkste prioriteit is het behouden van ons reputatie als geweldige dienstverlener, dus het zal voor onze klanten slechts een formaliteit zijn als we de twee bedrijven bij elkaar brengen.”

Chris Boyes en John Eggleston, die de investering voor BGF leidde, voegden toe: “FleetEurope is een gevestigde speler binnen de vlootsector die de afgelopen drie jaar een ongekende groei heeft laten zien. Deze indrukwekkende prestatie, in combinatie met het ervaren managementteam, het brede klantenbestand en de uitmuntende reputatie waren van invloed op onze beslissing om in het bedrijf te investeren.”

KPMG heeft Fleetondemand financieel advies gegeven en de due diligence uitgevoerd, terwijl Resolution Partners FleetEurope advies op het gebied van bedrijfsfinanciering gaf. Juridisch advies werd voorzien door Freeths (Fleetondemand), Gateley (BGF) en Osborne Clarke (FleetEurope).

Top