Joe Howick

Chief Commercial Officer

Chief Commercial Officer en investeerder Joe Howick trad in 2019 in dienst bij Fleetondemand. Hij leidde eerder de succesvolle groei van verhuurspecialist FleetEurope over een periode van drie jaar als Chief Operating Officer voordat hij in augustus 2019 de verkoop van het bedrijf aan Fleetondemand leidde.

Joe werkte eerder 19 jaar bij Zenith (voorheen Leasedrive Group) voordat het in 2013 werd overgenomen door private equity-investeerder HgCapital. Joe bleef investeerder en bestuurslid bij Zenith tot het bedrijf in 2014 werd overgenomen door Bridgepoint voor £750 miljoen.

Hij was een belangrijk lid van het senior managementteam van Leasedrive en hielp het bedrijf groeien, dat in 2003 werd geschat op £7 miljoen en in 2013 werd verkocht voor een waarde van meer dan £100 miljoen. De totale beheerde vlootomvang van Leasedrive groeide ook van 3.600 voertuigen naar meer dan 40.000 voertuigen, waarmee het bedrijf de achtste positie behaalde in de FN50, een top 40-positie op de Sunday Times Profit Track 100-lijst van 2014 en de felbegeerde Value Creation-prijs.

Tijdens zijn tijd bij Leasedrive was Joe betrokken bij de succesvolle acquisitie en fusie van Velo en Masterlease en werkte hij samen met de voormalige private equity-investeerders Lyceum Capital en LDC om de aandeelhouderswaarde te vergroten en de naadloze integratie van beide bedrijven te waarborgen

Top